We mogen in Nederland dan wel een scheiding van kerk en staat hebben, toch kunnen wij straks kiezen uit maar liefst vier religieuze politieke partijen. Vijf zelfs, als we de financieringsstromen van NSDAP/FvD meenemen. Met zoveel keus rijst de vraag: Op wie moet je stemmen als kind van God? Aangezien er maar één Hij/Zij/De/Het is die dat kan beantwoorden, interviewde Kiespijn God. Helemaal coronaproof, via zoom.

Het gesprek begint onwennig. De Zoom achtergrond van God toont een heldere blauwe lucht. Op de vraag of die lucht echt is, of een achtergrondje wil God niet antwoorden. Ook mogen er geen screenshots van het gesprek gemaakt worden. “Sommige volgelingen worden daar niet vrolijk van.” Zegt God. “Die laat ik graag in hun waarde. Dat zouden meer mensen moeten doen.” Om maar meteen met de deur in huis te vallen vraag ik God of God hier Islamieten mee bedoelt en zo ja, wat God vindt van de standpunten van de partijen over deze bevolkingsgroep.

“Haha daar snijdt u meteen een treurig gevalletje aan. De meeste clubs interpreteren mijn boodschap aan Mozes ‘Gij zult geen andere goden hebben’ veel te letterlijk. Ergens is dat hilarisch, want al mijn andere boodschappen nemen ze wel met een korreltje zout. Treurig dat mensen elkaar de hersenen hierover inslaan en de ander keihard afkeuren. Met andere goden bedoelde ik dingen als ‘geld aanbidden’ etc. Valse goden. Het doet mij dan ook pijn om te zien dat het CDA programma continue op financiën hamert en ondertussen weeskinderen met een ander geloof weigert op te vangen. De SGP en FvD zijn wat dat betreft niet veel beter hoor. Ook zij willen die kinderen niet opvangen. Over valse goden gesproken, die Baudet aanbidt vooral zichzelf. Maar goed, het CDA en de economie. Vergeleken met mij is de huidige economie pas echt een abstract sprookje.”

Artist impression van God, wij kunnen u mede delen dat hier niks van klopt.

De achtergrond achter God verandert van een blauwe lucht in een regenwoud. De overgang lijkt op een simpel Windows Moviemaker effect, maar wederom is moeilijk te zien of God uiteindelijk daadwerkelijk in een regenwoud zit. De echtheid van de achtergrond lijkt bevestigd te worden wanneer er plots vanuit de achtergrond een ara komt aanvliegen en plaatsneemt op Gods schouder. God maakt papagaaigeluiden en krijgt een kopje van het beest.

“Mooi bruggetje hé. Naar natuur en klimaat?” vraagt God. Ik knik en herinner God aan ons gespreksonderwerp. “Ahja het CDA. Ik zou het tien keer liever over Jezus Leeft! of de ChristenUnie hebben weet u dat? Dat zijn partijen die met mijn andere creaties samen willen leven. CDA en SGP hebben dingen gedaan in de landbouw, en zo indirect in het regenwoud. Daar kan geen sprinkhanenplaag tegenop. Het is werkelijk waar verschrikkelijk. De bodem is op veel plekken gewoon dood hé. Daar leeft helemaal niks meer in. Geen bacteriën, geen pier, niks, nada, noppes. Sommige gelovige stemmers denken dat het niet erg is, want anders had ik wel ingegrepen. Maar op deze manier hoef ik helemaal niet in te grijpen. Jullie straffen jezelf al. Vermoorden de voedseltoevoer voor toekomstige generaties met stront, pis en sojaproductie. Sorry hoor, maar zo’n straf had ik zelfs ten tijde van het oude testament niet kunnen verzinnen.”

In de gemiddelde Nederlandse bodem leeft niks meer. Hierdoor heeft de gemiddelde Nederlandse bodem veel overeenkomsten met onze ziel na het zien of horen van Dave Roelvink.

Nu we het toch over straffen hebben, wil ik het hebben over de politieke opvattingen over homorechten, homogenezing en antihomoscholen. God is mij echter voor en zegt, voordat ik mijn mond kan openen: “Je wil het over homofilie hebben hé? Ik zie het aan je. Onnatuurlijk vinden sommigen dat. Pff.. onnatuurlijk. Dat heeft niks met Luxuria (onkuisheid, een zonde, red.) te maken. Het kan ook gewoon liefde zijn. Nee, dat hele verheven gelul over enkel seks hebben om kinderen te krijgen zijn jullie veel te belangrijk gaan vinden. Daar heb ik niks mee te maken. Sterker nog, het zou beter zijn als jullie wat rustiger aan deden. Jullie zijn al met veel te veel. Ik zei ‘wordt talrijk’, niet ‘wordt met veel te veel’. Vroeger was het misschien nodig hé. Toen waren er nogal wat weeffoutjes in mijn creaties, waardoor meer dan de helft van een gezin jong de pijp uit ging. Maar tegenwoordig? Ik zou het nooit hardop zeggen, volgens mij is het nog steeds bij alle partijen een dingetje, maar abortus en voorbehoedsmiddelen? He-le-maal prima. Vrouwen met zeggenschap over hun eigen lichaam blijft nogal een dingetje bij al die mannenclubjes. Want dat zijn het natuurlijk wel he, kijk maar naar de kieslijsten van die gelovige clubs. Soms als excuus een vrouw op de tweede plek. En dat terwijl ik de vrouw als tweede gecreëerd heb hé. Veel beter gelukt dan de man, oefening baart kunst.”

Op dit moment in het gesprek wordt onze verbinding met God verbroken. Een paar uur later laat God per visioen weten dat hij dit jaar zeker niet op CDA, SGP of FvD gaat stemmen. ChristenUnie en Jezus Leeft hebben zijn boodschap een stuk beter begrepen. “Heel eerlijk gezegd denk ik dat ik dit jaar helemaal niet op een gelovige partij ga stemmen.” aldus God. Hij sloot zijn bericht af met onderstaande meme en smiley.

:,D LOLZ!!!