weekoverizicht

Nieuwe week, nieuwe racistische schandalen rondom Thierry Baudet en zijn NSDAP FvD. Deze keer onderschepte Elsevier WhatsApp-berichten over… Nou ja die drek gaan we hier niet herhalen. Is het eigenlijk überhaupt nog nieuws dat Baudet en zijn partijgenoten diep rot, antisemitisch, en racistisch zijn? Het lijkt ons eerder een feit dat voor de vergeetachtige kiezer met regelmaat herhaald moet worden. Hoe dan ook, door met het nieuws!

Van Haga houdt het bewijs van diverse complottheorieën met twee handen vast.

Van Haga: kenkerboef

Ophitser van Qanon- & viruswaanzinaanhangers, ex-kamerlid voor de VVD en de nieuwe nummer twee van de NSDAP FvD; Wybren van Haga is geen frisse jongen. Goh! Dat zagen we niet aankomen. KRO-NCRV Pointer en Follow the money ontdekten dat Van Haga naast berucht huisjesmelker, ook een carrière als zorgcowboy heeft. Hij verliet in 2018 de VVD na een integriteitsonderzoek en aanhoudende ophef over zijn zakelijke belangen. Nu blijkt dat hij met het bedrijf Kennemerzorg bijna drie ton aan winst heeft doorgesluisd. Iets wat in de zorg natuurlijk niet de bedoeling is. Wappie Wybren zegt inmiddels niks meer met dat bedrijf te maken te hebben maar op papier blijkt Van Haga Invests nog voor 65% eigenaar van Kennemerzorg.

Rondje goed nieuws

Na al die negativiteit over racisten en boeven is het tijd voor positiever nieuws. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een voorstel van de SP, GroenLinks & PvdA om de huren van sociale huurwoningen te bevriezen. Mensen met een hoge sociale huur en een laag inkomen hebben zelfs recht op een eenmalige huurverlaging. De SP jaagde het voorstel al drie keer eerder met succes door de Eerste Kamer maar D66’er minister van binnenlandse zaken Kasja Ollongren weigerde het beleid uit te voeren. Benieuwd of ze dat ondemocratische lef ook nog heeft nu ze demissionair is.

Ander goed nieuws is er in de vorm van een aanpassing in onze grondwet. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een voorstel van GroenLinks, D66 en PvdA om discriminatie op grond van handicap of seksuele voorkeur te verbieden. De Tweede Kamer stemde eerder al voor deze wijziging. Opvallend genoeg stemde partijen die het vaak hebben over onze homo’s beschermen voor zogenaamd Islamtuig tegen de wetswijziging. PVV, natuurlijk de SGP en van Pareren (voorheen FvD nu JA21) stemde tegen de wetswijziging.

Stemmen per post.

Wij weten niet hoe de postbezorging bij jullie was, maar wij hopen dat er geen pak sneeuw ligt mochten we per post gaan stemmen. De PvdD vroeg een kortgeding aan omdat het momenteel enkel voor 70plussers mogelijk is per post te stemmen. “Juist bij de uitoefening van het fundamentele kiesrecht moeten alle kiezers gelijke rechten en mogelijkheden hebben”, aldus de PvdD. „De wet is op dat punt in strijd met fundamentele rechten die in verdragen zijn vastgelegd. Bovendien leidt het extra voordeel voor 70-plussers tot bevoordeling van sommige politieke partijen en benadeling van andere.”

Helemaal mee eens natuurlijk. Toch voorzien wij alvast problemen met twitteraars als Baudet en Wilders die verkiezingsfraude zullen gaan scanderen en wappies postbodes laten aanvallen. “Stop the vote! Stop the vote! Stop the vote!” Bizar genoeg is Ollongren (haar partij joeg net nog een wet tegen discriminatie van gehandicapten door de eerste kamer) tegenstander van het voorstel dat chronisch zieke en gehandicapten ook per post laat stemmen.

Wanneer de rechter uitspraak doet in het kortgeding is nog niet bekend.

Pieter Post verkoopt zak met stembiljetten aan Poes (geënsceneerd).
1Limburg verwacht Berlusconi toestanden en vatte de behoefte tot stemmen per post samen in de Italiaanse vlag.
De Wobmeister ziet zichzelf op meerdere fronten als opvolger van Mark de Ruttedocterine

Lekker bezig CDA!

Het CDA had in 2020 van alle politieke partijen het meeste integriteitsproblemen. Dat mag een unicum heten want sinds deze problemen worden bijgehouden (2013) voerde de VVD deze lijst aan. Het CDA hoopt blijkbaar niet alleen qua zetels maar ook qua hufterig gedrag de VVD in te halen. De afgelopen week plaatste lijsttrekker Wopke Hoekstra campagnemedewerkers op het ministerie van financiën. Hoogst ongebruikelijk aangezien het ministerie de plek is om het land te besturen, niet om vanuit campagne te voeren. Hoekstra komt ook voorbij in ‘Zo hadden we het niet bedoeld’, het boek over de toeslagenaffaire. Hierin bekend oud directeur van de belastingdienst Jaap Uilenbroek dat de Wobmeister hem de laan uit stuurde nadat Uilenbroek hem eind 2019 waarschuwde voor de staat waarin de belastingdienst verkeerde. Dit alles gebeurde nog geen week nadat Wopke had gezegd de salarissen van commissarissen van staatsbedrijven, zoals Schiphol en Holland Casino, met 15 tot 20 procent te verhogen. Al met al een waardig concurrent voor Rutte die Hoekstra.

Oepsie!

Tot slot nog iets opmerkelijks. De feestpartij van Johan Vlemminx doet per ongeluk mee aan de verkiezingen. Vlemminx had de partij aangemeld maar vond politiek al snel te serieus worden. “Ik dacht: als ik alleen mezelf op de kandidatenlijst zet, wordt hij vast afgekeurd door de Kiesraad en krijg ik mijn inschrijfgeld terug”, legt hij uit. Helaas voor Vlemminx werd de aanmelding goed gekeurd. Helaas voor ons beloofd hij zich deze campagne 100% in te zetten. Wij vermoeden een reclamestuntje. Net als negen maanden geleden toen hij zei uit de politiek te stappen. Of twee weken geleden toen hij nog een oproep plaatste zijn partij te steunen.

Jeej leuk feest hoempapa haha

Eén gedachte over “Weekoverzicht #4”
  1. […] Geheel per ongeluk doet Johan Vlemminx aan de verkiezingen mee. Lachen, gieren, brullen natuurlijk. Politiek. Man, man, man. HAHAHA! Nederland moet leuker, mensen! Zo beloven ze 10.000 euro voor alle Nederlanders! Als dat geen feestje is! Nee? Is dat geen feestje? Wat dacht je dan van een nieuwe nationale feestdag! Lachen toch? HAHA HOEMPAPA! Allemaal in een polonaise naar het binnenhof! Nee niet grappig? Wat dachten jullie dan van een verkiezingsloterij! Een speciale loterij om mensen aan te moedigen te gaan stemmen! HAHA TRALALA! Nog eentje dan; GRATIS VAKANTIE VOOR IEDEREEN! […]

Reacties zijn gesloten.