Een van de mooiste onderdelen van verkiezingscampagnes zijn de campagne video’s. Ongegeneerd proberen de partijen een beeld van Nederland te creëren dat de kiezer moet raken. De een kiest voor angst, de ander voor saamhorigheid. In een aantal artikelen kijken we met de voltallige redactie naar de video’s en bespreken we wat ze bij ons oproepen.

En dat? Dat doen we gezellig saampjes!

CDA

Martijn: Klapt die nou voor de zorg? Jaap: Voor die charlatans? Ik hoop het niet. Ik wil graag de productie complimenteren, het valt totaal niet op dat ze stukjes Wopke over Hugo hebben geplakt. Jan: Hij klapt voor Sven. Je ziet nog net de pindakaas in zn mondhoek zitten. “Ik ben er voor de boeren… en schaatsen!”

NSDAP Forum voor Democratie

Martijn: Zeg is dat nu een haatbaard? Jaap: Quoten ze nou de Joop? Dat is toch dat VARAblog? En hoezo is dit ons enige land? Wat is er gebeurd met al onze overzeese koloniën? Jan: Door de muziek denk ik overigens dat hier een hele goede zeeheldenfilm in zit over onze overzeese koloniën. Martijn: Typisch dat juist Thierry de B. de koloniën vergeet. In hun programma staat immers: “Historische relatie met onze overzeese gebiedsdelen versterken.”

DENK

Jaap: Haha, grapjes over dat de politie meteen komt kijken. Maar zitten er nou ook argumenten waarom ik op Denk zou moeten stemmen in? Jan: Ze hebben: “Wij weten wat er leeft in de samenleving” verward met: “Wij weten waar de samenleving leeft.” Martijn: Ze zeggen nog net niet “We leven in een samenleving. Punt.” Wat mij betreft scoren ze wel punten door het wandelen door een wijk met flats. Dat zie ik Thierry hierboven nog niet doen.

Splinter

Jaap: Merel, we kennen je vooral van de ‘wie was dat ook alweer?’-gedachtestroom als jouw naam weer eens opdook in een ‘verlaat partij X’ krantenbericht. Jan: Met allemaal splinters bij elkaar bouwt Merel een mooi nestje. Martijn: Het verward mij. Zei zegt Femke Merel van Kooten Arissen te zijn, maar in beeld staat Femke Merel van Kooten. Bekend van de Insta fmvankooten…Ik vind overigens dat ze een goed verhaal heeft maar die video is veel te saai. Daar hadden best wat explosies en autoachtervolgingen in gekund.