een kies op een kalender haha

Er zijn dagen van gras en dagen van stro zong Spinvis ooit, dat we weken lang in dagen van natte drek zouden leven liet hij uit pure luiheid buiten beschouwen. Toch trokken mensen er in weer en wind op uit om BBBposters te bekladen. De leuze elke dag BBBeter veranderde zo in elke dag BBBloed. Aangezien het bekladde van een poster net zo erg is als doodsbedreigingen besloten van de Plas aangifte te doen. Gelukkig zijn er altijd ergere dingen. Zoals stickers plakken. In Gouda wordt het plakken van stickers door het CDA en de VVD gezien aan toename van ‘radicaal Links activisme’. Wij raden ze aan eens een boek over de RAF te lezen. Ondertussen noemde Yesilgöz de toeslagenaffaire en Groningen blinde vlekken. Grappig dat is precies hoe wij een stem op de VVD beschrijven, vraag maar aan Otto.

Otto? Wie de neuk is Otto?

Als Tom Hanks Otto is, zijn wij dan niet allemaal een beetje Otto?

Bij Kiespijn houden wij van feitjes over de partijen. Het was dan ook smullen geblazen toen het NRC (niet te verwarren met NSC) afgelopen weekend hun inkijkje in giften aan partijen publiceerde.

Vastgoedjongens, activisten en complotdenkers horen tot de grote shakers van hun money makers. Frank van Gool directeur van Otto Work Force en eigenaar van Jumeaux Holding steekt er met kop en schouder boven uit. Maar liefst 2 ton doneerde het bedrijf via diverse constructies aan de kas van de VVD. Jumeaux Holding verdiende in 2021 meer dan 60 miljoen euro aan het verhuren van tijdelijke woonruimte aan arbeidsmigranten. Otto Work Force is gespecialiseerd in het ronselen van goedkope buitenlandse gastarbeiders. Op de kiespijn redactie vermoeden wij dan ook dat deze migranten weinig te vrezen krijgen van de stoere taal van de populisten van de VVD. De partij staat op eenzame hoogte qua giften en ontving dit jaar al meer dan anderhalf miljoen euro.

Andere grappige feitjes uit het onderzoek oud ChristenUnie lijsttrekker Gert-Jan Segers werkt inmiddels als strategisch adviseur van Otto Work Force. „Gert-Jan Segers werkt aan een deltaplan voor arbeidsmigratie, dat belangrijk is voor de toekomstige welvaart van Nederland. Dat gaan we na de verkiezingen lanceren”, aldus Van Gool.

BBB zegt plots nee

Terwijl het Carolientje Populientje allemaal geen snars meer lijkt te interesseren maakte haar partij in de eerste kamer plots een draai. Stemde de partij in de Tweede Kamer nog voor een verbod op tijdelijke huurcontracten in de particuliere sector, in de eerste kamer maakte ze een hardere draai dan de kippen aan het spit bij de poelier. De wet zou het verhuren van woningen onaantrekkelijk maken en zou vooral buiten de Randstad weinig nut hebben. Hierdoor eiste BBB een uitzondering voor kleine verhuurders. Verhuurders met maximaal tien woningen. Aangezien we bij Kiespijn iedereen met meer dan drie huizen een klootzak vinden die zo snel mogelijk onteigend moet worden zijn we dan ook blij dat de partij zijn zin niet kreeg. Ondanks tegen stemmen van VVD, JA21, FVD en dus BBB is de wet aangenomen. Uitzonderingen zijn er voor het huisvesten van studenten, familieleden en expats. Ook wie naar het buitenland gaat mag zijn woning tijdelijk verhuren.

Bewoners van Grolloo proberen te scoren op TikTok door als eerste in de buurt video’s van de lokale alcoholist te uploaden

Microtargeting4thewin

Terwijl de EU ondanks meta (Farcebook, Instacrack en andere apps) op de vingers tikte voor het verkopen van persoonlijke informatie aan adverteerders voor microtargeting maakte menig politiek partij daar juist handig gebruik van. Gezamenlijk besteedde ze maar liefst 750.000 euro aan gepersonaliseerde advertenties. Koploper is PVDA/GL met een bedrag van 310.000. Zij richten zich op bezoekers van Down The Rabbit Hole en lezers van Happinez Magazine. De top vijf word aangevuld met D66 (veganisme, masterdiploma), Volt (daar zijn ze weer, target iedereen ook op de ABC eilanden), CDA (buiten de randstad) en FvD/NSDAP (target iedereen altijd overal). Andere leuke feitjes; ChristenUnie target zich op de Betuwe en de Veluwe en DENK op kijkers van Güldür Güldür Show en mensen die tickets kopen via Royal Air Maroc. Mooi detail. De persoonlijke pagina’s van Tieriedeliere Baudet en Frans Timmersmans doen ook aan microtargeting. Opvallend genoeg zijn drie van de vier koplopers in de peilingen (VVD, NSC en PVV) zo goed als afwezig.