PVV verkiezingsprogramma: Het gaat om u… en ons, in elk geval niet om hen.

Daar waar de PVV haar verkiezingsprogramma 4 jaar geleden op slechts één A4’tje wist te presenteren, is er deze ronde een programma dat ruim 50 pagina’s beslaat. Kiespijn dook in het programma en zocht voor u uit hoe de tweede partij van Nederland de toekomst voor zich ziet.

“Een ritje met het openbaar vervoer of gewoon boodschappen doen bij het pleintje op de hoek is al vaak niet zonder risico. De krantenbezorger wordt soms letterlijk van de weg gedrukt door de drugskoerier.”

Nederland, gezellig land

Momenteel leven we, volgens de PVV, helaas nog in een schimmig land, een corrupte rechtsstaat veroorzaakt door beschamende lafheid van de zogeheten links- liberale politiek. Deze term wordt niet nader geduid, maar wellicht worden hier alle partijen buiten de PVV mee bedoeld.

De PVV is daarentegen een groot voorstander van gezelligheid. Ze droomt van een land zonder hoofddoekjes maar met oer-Hollandse gezelligheid en respect voor ouderen. Net als vroeger. De Duits-Limburgs- Indonesische Wilders steekt zijn fierheid over ons oorspronkelijk gezellige land niet onder stoelen of banken:

Oer – Hollandse gezelligheid

“De PVV gaat ook niet mee in het standpunt dat alle culturen gelijk zijn. Wij spreken uit dat onze eigen cultuur de beste is. En daar zijn we trots op!”

Daarom wil de PVV de dubbele nationaliteit verbieden en grondwettelijk vastleggen dat onze Joods- christelijke en humanistische wortels de dominante en leidende cultuur vormen in Nederland.

Denkwolk Dirk vraagt zich iets af

Om nog meer gezelligheid te bereiken pleit de PVV voor inzet van het leger in lastige wijken om de straten terug te veroveren en het bestrijden van de Islam. Want dat blijkt hard nodig:

“Allochtone straatterroristen, vaak Marokkanen, terroriseren Nederlanders overal. In de wijken, op de stranden of in winkelcentra – overal wordt de Nederlandse gezelligheid verdrongen door Marokkaanse agressie. (…) Elke gemeente heeft ze en iedereen weet wie ze zijn: de draaideurcriminelen. Vaak islamitisch straattuig, met een bontkraagje en een dubbele nationaliteit.”

Gelukkig wordt ons land met de PVV aan het roer een stuk veiliger. Mede door plegers van zedenmisdrijven aan de digitale schandpaal te nagelen. Maar ook door zware gevangenisstraffen, meer agenten op straat en het afschaffen van taakstraffen en TBS.

Maar écht gezellig wordt het met de ‘Snoetje en Pluisje- wet’, waarmee 70-plussers met een laag inkomen financiële bijstand krijgen in de noodzakelijke medische behandeling van hun huisdier. ♡♡♡

De PVV is gek op dieren. Daarom komen dierenrechten in de grondwet, wordt de dierenpolitie uitgebreid, de dierenambulance geprofessionaliseerd en dierenmishandeling zwaar gestraft.

Ritueel slachten wordt verboden en op de lange termijn wordt de bio- industrie afgebouwd op basis van vrijwilligheid en het tegengaan van schaalvergroting.

Verder vindt de PVV het van groot belang dat we een land zijn met een overheid die dienstbaar is aan burgers en GEEN ONSCHULDIGE MENSEN CRIMINALISEERT, zoals bij de Toeslagenaffaire. Wél wil ze fors inzetten op het bestrijden van uitkeringsfraude:

“Er is sprake van massale fraude en misbruik met de bijstand. Zoals een fors aantal Turken en Marokkanen die profiteren van onze uitkeringen en ondertussen volop huizen en appartementen bezitten in het buitenland. Deze fraudeurs komen daar vaak ongestraft mee weg. Verschrikkelijk.”

Eigen huis en (linkse) hobbykamer

Helaas is er een woningtekort ontstaan veroorzaakt door asielzoekers. Daarom komt er een minister van wonen en worden er veel woningen bijgebouwd voor Nederlanders. Statushouders krijgen huis noch uitkering en dat levert centen op. Bovendien hoeft er geen rekening meer te worden gehouden met stikstof regelgeving. Dat is namelijk een linkse hobby. En omdat de klimaatcrisis niet bestaat, wordt hiermee eveneens veel geld bespaard. Inzet op windturbines en zonneparken behoort tot het verleden. Klimaat gerelateerde subsidies worden afgeschaft en de energietransitie gestopt. We stappen uit alle klimaatakkoorden. CO2 terugdringen is immers zinloos en klimaatbeleid onzin. Zo kan onze energierekening omlaag. Ook leuk; we gaan 140km p/u rijden op de snelweg. Gezellig toch?

En verder?

Verder wil de PVV fors investeren in de zorg en de economie. Ze wil meer democratie middels een gekozen burgermeester en het bindend referendum. De Eerste Kamer mag weg en het salaris van bewindslieden omlaag. Het onderwijs gaat terug naar de basis en hoe het ooit was. Kleinschalig onderwijs met rekenen en taal als centrale vakken. Met name artikel 23 van de Grondwet wordt van groot belang geacht. Maar, dat geldt niet voor Moslims:

“De vrijheid van onderwijs is een groot goed. Er is echter geen plaats voor islamitisch onderwijs, omdat juist dat onderwijs in alles haaks staat op vrijheid, gelijkheid en democratie.”

Samengevat had het partijprogramma best op een half A4tje gepast.