Holy moly! Die haalden we maar net. Struikelend wankelen we binnen. Met een diepterecord aan artikelen nog maar net binnen de tijd. Ziek aan de race begonnen, de schoenen versleten, maar bovenal een ongezonde werkcultuur.

We willen deze afsluiter dan ook openen met een hele dikke dank naar onze gastschrijvers van dit jaar. Als eerste Jacob die inmiddels al zo vaak te gast is dat we hem maar vaste gast zijn gaan noemen. Jacob bedankt weer! En natuurlijk Phebe die zo dapper was voor dit blog in de uithoek van het internet in de pen te klimmen en te vertellen waarom zij de politiek inging. Nadat Cees dit vorig jaar deed voor de gemeenteraadsverkiezingen hopen we de rubriek ook de komende keer door te kunnen zetten. Toch maar eens aanpappen met landelijke politici dus.

Betogers van onvrede projecteerde de vlag van Noord-Ierland op een gevel tijdens het NOS slotdebat.

We begonnen deze reeks met het één voor één door ziekte omvallen van redactieleden, hierdoor kwam er extra druk te staan op de diepteartikelen die wij normaal graag schrijven. Vol met ideeën maar het niet kunnen waarmaken, als ware politici. Jaap had veel minder tijd voor de wereld van de waterschappen, Jan kreeg niet genoeg verkiezingsvideo’s bij elkaar gesprokkeld, Martijn vond de concentratie niet om aan een tweeluik over tweedelig denken te werken, en Tom de Kat sliep door de verkiezingen heen.

Mede hierdoor waren we dan ook meer dan normaal afhankelijk van het algemene nieuws voor onze stukken en daar, ja… daar ging het vooral over de eerste kamer en waren het vooral de landelijke kopstukken die elkaar bestreden. De media ging zo op in de strijd voor dan wel tegen het zittende kabinet dat het voor ons steeds moeilijker werd de provinciale krenten uit de pap te halen.

In die zin is onze missie dit jaar dan ook mislukt. Gelukkig hebben we in de slot week nog wat mooie stukken kunnen publiceren. We hopen al met al dat we jullie met tijd en wijlen aan het lachen hebben kunnen maken en zijn blij dat we na de meest recente verkiezingsuitslag weer een stuk makkelijk om het schrijven over de NSDAP heen kunnen.

De komende tijd gaan we ontdekken of het CDA de kiezers die nog wel op hun stemmen ook gaan verloochenen door van koers te wijzigen en gniffelen wij nog even na om de uitspraken van Volkskrant hoofdredacteur Pieter Klok die in zijn podcast doodleuk verkondigt dat het allemaal wel meevalt met de invloed van media op verkiezingen. De PVDD krijgt immers maar weinig media aandacht en groeide ook met 1 zetel. Ja Pieter, is goed van 3 naar 4 is hetzelfde als van 0 naar ALLES voor de tweede keer in vier jaar tijd.

Groetjes van onze hoofdredacteur!

Eind mei komen we nog heel even tussendoor met de eindstand voor de eerste kamer, als de zojuist door ons gekozen luitjes ook hun werk hebben gedaan. (Je zou het bijna de definitieve uitslag van deze verkiezingen gaan noemen)

Voor nu gaan we ons herpakken in een donkere kelder en nadenken over het wel/niet houden van een Kiespijn editie voor de verkiezingen van het Europees parlement op 6 juni 2024. Mocht dat niet het geval zijn, hopen we dat de winst van de BBB bij de waterschappen nog niet voor meer extreme droogte, daarbij horende overstromingen en rellen om de zoet waterprijzen heeft geleid ,en dat we elkaar dus in 2025 gewoon weer kunnen zien hier voor de nieuwe Tweede Kamer verkiezingen.

Mooi man,