een kies op een kalender haha

Coca Cola, Unibet, Aquafresh, Coberco. Het startschot heeft nog niet geklonken maar de kop is er af. Of tenminste, de reclamekaravaan is vertrokken. De lijsttrekkers slijpen de messen en tongen, de lucht hangt alweer vol onhaalbare populistische proefballonnen om maar gratis reclame te krijgen op de socials; een overzicht van afgelopen week.

Bontebal slaat om zich heen

Het CDA is een versplinterde puinhoop. Daar gaan we de komende weken nog heel wat grapjes over maken hier. Maar de laatste zak Raiders in het winkelschap probeert standvastig de onontkoombare toekomstige definitieve ontmanteling af te wenden. En hoe doe je dat beter dan als een wild zwijntje door het bos te rennen en iedereen overal de schuld van te geven. Vooral niet naar jezelf kijken.
Het was toch zeker niet het CDA dat bij de vorige verkiezingen de grootste verliezer was en zich desondanks toch het hardst geroepen voelde om op hetzelfde pad door te gaan?

Met nieuwe frontman Henri Wreckingball moet het CDA gaan herrijzen. En dus wordt de sloopkogel ingezet om de partijen die zich afsplitsten, en de trouwe CDA kiezers van weleer nu wél weten te verleiden, eens flink te grazen te nemen. Op het partijcongres werd de ene na de andere keihard aangepakt. Ook de VVD krijgt er van langs vanwege het laten klappen van het kabinet voordat het CDA zich sterk had kunnen profileren, en indirect voorkomt Henri ook een volgende samensmelting van partijen. Bij de volgende verkiezingen zul je helaas nog geen VVDA kunnen stemmen.

 “Het leven is geen sociaal contract. Een contract kun je ontbinden, een samenleving nooit.”

Henri Bontebal, 2023, politiek gekleurd.

Mensen vinden spitsheffing en dure benzine stom, de politiek plots ook

Om de een of andere reden is de verliberalisering inmiddels dusdanig geëscaleerd, dat alle maatschappelijke voorzieningen het stempel ‘gefaald’ krijgen als zij niet genoeg centjes verdienen voor de staatskas BV. En dus moet alles aan de markt worden overgelaten. Hierdoor moet het openbaar vervoer vooral veel klanten trekken en zo veel mogelijk winst optimaliseren.

En dan is de wet van vraag en aanbod geweldig. Iedereen moet ’s morgens vroeg naar zijn werk in de grote stad? Moehahaha, lekker keihard dure kaartjes daar! Leve de beurskoersen! Wat gaan ze anders doen!? Met de auto? Ha! Dat kunnen ze niet betalen, want de benzine wordt 100 euro per liter duurder! #kwaadaardig-lachje.

Lekker subsidie slurpen langs de startbaan. Dingen aan de markt overlaten is voor het plebs.

Maar nu, zo vlak voor de verkiezingen, buitelen de initiatiefnemers van deze uitbuiting van het werkvolk keihard over mekaar heen om de NS terug te fluiten. Terug te fluiten op het hen opgelegde beleid en het verhogen van de miljardensubsidies voor de fossiele industrie als iets ‘voor het volk’ te verkopen. Wat denken ze toch altijd fijn mee met Jantje Modaal.

Ouwehand tòch op tijd integer

Op de valreep komt het nieuws binnen dat het nieuwe PVDD bestuur besloten heeft dat de melding van stout-zijn jegens beoogd lijsttrekker Esther Ouwehand volkomen kapitein koek zijn. Het NRC meldde eerder op de dag nog dat Ouwehand enorme druk uitoefende op de persoon die de knoop zou moeten doorhakken, om daar vooral niet te lang over te dimdammelen. We willen niet insinueren dat ze geen bijtgrage vechthonden ingeschakeld heeft om dit te bewerkstelligen. De samenhang met het op handen zijnde verbod op deze beestjes is vast puur toeval.

Het nieuwe partijbestuur is beduidend minder gelovig dan het vorige.

Door Jaap