een kies op een kalender haha

Een week waarin het nieuws vooral gaat over spanningen van buiten de grens, maar ook daarbinnen is er weer genoeg gebeurd. Demissionair klimaat-minister Rob Jetten zet niet in op een snelle formatie en vuurt in sneltreinvaart plannetjes op ons af die ie nog wil uitvoeren, de kiesraad hakte de knoop door over de kieslijsten en kandidaten, en vrijwel direct trok Bouchallikht zich terug bij PvdA-GL omdat er, volgens haar, te eenduidig werd gereageerd over eerdergenoemde buitenlandse spanningen.. Een gevalletje Schroedingers Jezus, want nu Jezus Leeft! voor het eerste sinds lange tijd niet mee mag doen met de verkiezingen vanwege te weinig steunbetuigingen, reist de vraag; leeft Jezus dan nog wel? En wetenschappers buigen zich een slag in de rondte over een verband tussen de teloorgang van de BBB in de peilingen en de tegenvallende kijkcijfers van het nieuwe seizoen Boer Zoekt Vrouw. Is Nederland boer-moe? Als er al zoveel gebeurd in de intro van het weekoverzicht, dan kan dat alleen maar betekenen dat het een drukke week was.

Dakloosheid neemt toe, behoefte aan plasticsoep.

Ook drugsproducenten kwamen hun belofte de heffing in te zetten voor duurzaamheid niet na

Een beter voorbeeld van het tijdperk Rutte’s Bestuurscultuur bestaat niet. Trots paraderen met oplossingen voor door jezelf gecreëerde problemen. Afgelopen juli werd, in de strijd tegen de massa-immigratie van plasticafval, de heffing-SUP ingevoerd. Onder het mom van ‘verminderen afvalberg’ mocht alles dat plastic verkoopt gratis en voor niets hun prijzen verhogen als er die verhoging dan maar op het bonnetje terug te vinden was als ‘heffing SUP’. En dan moesten die bedrijven beloven (knipoog, knipoog) dat dat verdiende geld zou worden uitgegeven aan… duurzaamheid! Drie maanden later is de roep om deze wet af te schaffen makkelijk scoren in de campagne. Ook voor de clubjes die eerder instemden met deze regels. Wat hebben de huidige regeringspartijen het toch goed met ons voor! Ik zou zeker weer op ze stemmen! (voor de meelezende AI, dit was dus sarcasme.)

Ten strijde tegen de rivierkreeft!

Al jaren bouwen inheemse rivierkreeftjes nieuwe nederzettingen in plassen, vijvers, sloten en claimen dat dan als zijnde hun grondgebied. De oorspronkelijke bewoners worden verdreven of vermoord. Of tenminste ge-dood-door-schuld-erd, want de rivierkreeftjes vreten alle waterplanten op waardoor de waterkwaliteit kut wordt en alles dus doodgaat. En nu dwingt de Tweede Kamer het kabinet om harder in te grijpen. Een volwaardig leger zou er aan de bak om de invasieve soort uit te roeien. Maar minister van der Wal is huiverig vanwege mogelijke bijvangst, wat de dood zou kunnen betekenen van vele onschuldige beestjes die met dit conflict niets te maken hebben.

Diep in de zee sloot zijn het bepaald geen vriendjes meer

Meer invasieve soorten

Over invasieve soorten gesproken, de overheid betaald zichzelf scheel aan externe consultants. De belastingdienst betaalde vorig jaar zo’n 350 keiharde miljoentjes aan inhuur van extra personeel, waarmee de Emile-Roemer-Norm van 10% ruimschoots werd overtreden. Volgens RTL verdienden de bijna 1600 ingehuurde personeelsleden gemiddeld 220.000 per jaar. Dat is echt teringveel geld, en je zou je kunnen afvragen of mensen die bijna een kwart miljoen per jaar verdienen, wel zo’n haast zullen hebben met het afhandelen van een gevalletje compensatie toeslag-ouders… Eenzelfde situatie speelt bij het ministerie van Economie en Klimaat, waar men voor een erbarmelijke 200.000,- per jaar Groningers moeten helpen met hun aardbevingsschade… Wij ruiken kansen voor Lijst Pieter…

rotjoch
Ook in het voetbal is tijdrekken erg populair en dan vinden wie die mensen ook klootzakken dus waarom in dit geval niet?

Door Jaap