Jaaaaaa, ja, ja, ja, ja, jaaaaaa! Alaaf dames en heren! Het is zover… de 11de dag van de maand. Wij zijn zot op dit gekkengetal in aanloop naar die knotsgekke festiviteit onder de rivieren; Carnaval! We speurden in het Limburgse en Noord-Brabantse land naar gemeenteraadskandidaten op nummer 11 van lijst 11 en doken in hun bestaan. Wie zijn zij? En wie scoort het hoogst op de schaal van gekkengetal?

Overzicht van de 11e kandidaat op de 11e lijst van de 11 grootste gemeenten onder de rivieren. Copyright Kiespijns wetenschappelijkbureau Kniesoor

Vijf mogelijke zotten dus. Omdat wij nu eenmaal de baas op deze site zijn en jullie hier niet heen komen voor longreads kozen wij lukraak 2 kandidaten uit die de strijd om op de schaal van gekkengetal aangaan. Het is Maastricht versus Heerlen en dus Rob van Thor tegen Paul Munstermann.

Rob van Thor, ofwel Robertus Franciscus Theodorus van Thor, is bestuursvoorzitter van de Sociaal Actieve Burgerpartij te Maastricht en staat als 11de kandidaat op lijst 11 van de Maastrichtse gemeenteraadsverkiezingen. In de vorige verkiezingsperiode stond hij nog op nummer 7, waaruit blijkt dat hij het in politiek opzicht iets rustiger aan wil/moet doen. De SAB bestaat uit oudere witte mannen en één witte dame. De Facebook pagina van SAB wordt nog niet al te druk bezocht, met 0-2 ‘likes’ per post, met als grootste fan Oma’tje Prevos.

Rob is getrouwd met Jeanine. Jeanine heeft een pedicure/ manicure salon aan huis. Samen hebben zij 2 kinderen en tenminste 3 kleinkinderen.

Van Thor begon zijn carrière bij de gemeente Maastricht, werkte toen ruim 15 jaar in de IT voor lokale overheden en combineerde dit na enige tijd met een eigen Grandcafé. Vervolgens was hij een bescheiden 7 maanden directeur van Garage Sebillen/ Bosch Car Service Maastricht. Hoewel dit in 2017 stopte, werd  op 9 april 2021 nog een oproep geplaatst voor een stage medewerker secretariaat en receptie, waarbij geïnteresseerden contact konden opnemen met rob.van.thor@garagesebillen.nl.

HUH?

In 2016 werd Rob directeur van Aramis Maestricht B.V. categorie Financiële holdings. Eind 2019 werd dit bedrijf beëindigd. Op hetzelfde adres staat ook nog Prothos Maestricht B.V. geregistreerd, maar dit noemt Rob niet op zijn LinkedIn. Ook ICB-Informatisering & Consultancy Buro wordt met Rob in verband gebracht, maar of deze onderneming nog actief is blijft ongewis.

Al met al ontstaat een onzeker beeld van Rob, wat onze nieuwsgierigheid wekt. Doet hij écht niet aan social media? Wie is deze man? Waar verdient hij zijn geld mee? Is hij directeur, ondernemer, geen van beiden of allebei? Wij vinden het onduidelijk en raar, waarmee hij een mooie 8 scoort op de schaal van gekkengetal.

Met een bolle acht is Rob een goede kanshebber voor Kiespijns 11e van de 11e award!

Paul Münstermann is daarentegen de helft van het duo Paul & Leo. Er zit ons dan ook niks anders op dan hem 11 van de 11 punten te geven. Aloaf!

Paul Munstermann brengt de stamper van het Limburgs carnaval 2022