Hoi Erica!

In deze reeks kijken we samen gezellig naar welke BN’er zichzelf ‘geheel belangeloos’ inzet voor de lokale politiek. Wie bungelen er onderaan welke kieslijsten en waarom? Bespraken we vorige week Jorien van den Herik al, deze week is het de beurt aan Erica Renkema. Je weet wel, van die serie met hysterische mensen die her en der Bed&Breakfasts proberen op te zetten onder het toeziend oog van de televisiecamera’s.

Knibbel knabbel knijstje, wie duwt er aan mijn lijstje?

Erica Renkema is een ‘ondernemer’ en voormalig financieel administratief medewerker. Dat lijkt niet echt een goede reden om voor deze serie in aanmerking te komen, maar Renkema heeft eigenlijk ook nog een soort van artiestennaam. We kiezen hier bewust voor de term ‘soort van’ want volgens onze bronnen is de 58 jarige Renkema momenteel daadwerkelijk getrouwd met niemand minder dan Martien Meiland, de grote ster van de tv-familie ‘de Meilandjes’. Jawel; Erica Renkema is Erica Meiland.

Erica (links) en Martien (2e van rechts) met dochters na het winnen van een televisieprijs.

Echter overheerst hier ten burele het beeld dat het huwelijk niet veel meer is dan een showhuwelijk/zakelijke overeenkomst. Dat is gebaseerd op het feit dat het stel halverwege de jaren ’00, na 26 jaar huwelijk, besloot uit elkaar te gaan omdat één van de betrokkenen ontdekte gevoelens te hebben voor het andere geslacht. En dan is zo’n heteroseksueel huwelijk natuurlijk voorbij. Echter… Toen ze jaren later inmiddels door SBS6 gevolgd werden traden ze opnieuw in het huwelijk.

Recentelijk verscheen er over de Meilandjes een biografie. Die hebben we niet gelezen maar anderen in de media wel. En die maakten nogal een punt van een uitspraak van Erica met betrekking tot draagsters van nikabs en andere soorten religieuze hoofdbedekking. Half de wereld viel over ze heen, sponsorcontracten werden massaal opgezegd, en de andere helft was het natuurlijk roerend met Renkema/Meiland eens. Ze was weer even flink in de media.

Welke lijst?

Renkema staat op plek 30 bij de Noordwijkse ‘Partij voor de inwoners’. Aangezien Noordwijk natuurlijk een populaire badplaats is hebben we direct een vermoeden wat de corebusiness is van deze club; het verder uitmelken van toeristen door de lokale bevolking, en niet door rijke investeerders van buiten.

Waarom denken we dat? Door enkele speerpunten van de partij; ‘Gratis parkeerkaart voor bewoners’, ‘Levendige winkelstraten behouden’, ‘400 betaalbare woningen erbij, met voorrang voor lokalen’, ‘De gemeente moet 6 miljoen terugvorderen van een projectontwikkelaar’, en de belangrijkste voor onze conclusie: ‘De OZB moet niet met 21% omhoog, maar met 10% omlaag’.

Op de website van de rijksoverheid staat deze uitleg over de OZB. Let vooral op de acht letters tussen het eerste ‘(‘ en het tweede ‘)’…

Waarom?

Nou, dames en heren… U kunt de inboedelverzekering weer gaan claimen want ondanks dat deze deur al openstaat schoppen we hem keihard in. De inwonerspartij wil dus eigenlijk 400 nieuwe bed&breakfasts, in bezit van en geëxploiteerd door mensen die zelf in de gemeente Noordwijk woonachtig zijn. Verrek, wat een verrassing! We hebben een verband tussen de familie Meiland en de partij met inwoners hoor. Trouwens, dochter Meiland heeft een winkel in Noordwijk maar dat zal vast niets te maken hebben met die ‘levendige winkelstraat’ uit het partijprogramma.

Als je een enkele keer DuckDuckGo’t of Ecosiaat op het nieuws dat Erica Meiland de politiek in gaat kom je al gauw bij artikelen terecht waarin de frontman van de PVDI heel trots vertelt dat ze het zo leuk vinden dat de Meilandjes weer in Noordwijk kwamen wonen en besloten haar gewoon te vragen. Oftewel; lekker een celebrity contracteren om lekker landelijk aandacht te krijgen. Werkt altijd, zelfs bij Kiespijn hebben we het erover.

Noordwijk is trouwens best wel tof.

Door Jaap

Eén gedachte over “Beroemde lijstduwers: Erica Renkema”

Reacties zijn gesloten.