een kies op een kalender haha

De dagen kabbelen gestaag voort en de 22e komt dichterbij. Net als 23% van je medelanders overweeg je strategisch te gaan stemmen. De intergriteitsbewaker van de PVDD moet niet zo zeiken en Rico Verhoeven was verrast; dat als je een filmpje maakt met een VVD’er, dat als VVDreclame gebruikt wordt op facebook. Elke 10 minuten is er weer een nieuwe aflevering van ‘So You Think You Can Bestuur Een Land’ en de aftershows waarin dit alles tot in den treure wordt besproken. En voor je het weet is het alweer vrijdag en heb je weer de hele week eigenlijk alleen maar Temptation Island zitten kijken Goddank is er traditiegetrouw je vrijdagse dosis weekoverzicht bij KiesPijn. Kun je in het weekend bij de vaatwasser ook nog ergens met je partner over praten nu Arjan Lubach weer in winterslaap is gegaan…

Doen alsof je neus bloedt

Over winterslaap gesproken, de jeugd heeft de toekomst en de stem van de student is dus belangrijk. Het verhogen van de rente op de volledige-leen-beurs was een meesterzet om direct daarna weer proberen vrienden te maken door te beloven dat dit niet meer door zou gaan. “Als je op ons stemt dan gaat die rentestijging niet door!” werd al snel “Ja maar wij zijn nu al aan de macht en kijk ons het eens goed wij het met jullie voorhebben! Wij bevriezen die shit gewoon nu al! Dat dat hele systeem onder ons bewind is ingevoerd èn afgeschaft zonder direct rekening te houden met jullie is helemaal niet belangrijk!”. Maar… Minister Dijkgraaf dook eens even in de gitHub repo, zag het enorme bord spaghetti aan code en concludeerde… ‘voordat ik dat rentecijfertje overal heb aangepast zijn we dik twee jaar verder’. KiesPijn voorspelt dat het aanpassen van de campagnes minstens zo lang duurt en alle lijsttrekkers deze realiteitszin gewoon negeren.

De jeugd voorliegen: een oer-Hollandsche tradisie.

Pieter is een conservatieve lul

Over campagnes gesproken, Sint Pieter, eerste van zijn naam, kan maar beter zo’n rubberen vissersbroek aantrekken als hij van droge schoenen houdt, want hij is flink het pispaaltje aan het worden. Hij blijft scoren in de peilingen terwijl ie, laten we mekaar geen mietje noemen, nou niet echt besluitvaardig lijkt. Het duurde tot donderdagavond dat ie eindelijk eens de knoop doorhakte en eerlijk vertelde dat ie niet de nieuwe premier wenst te worden. Sowieso antwoorden geven van minder dan 300 woorden (exclusief ‘uh’) is een uitdaging. En meer en meer blijken die antwoorden óók nog eens vooral wat van de spreekwoordelijke oude stempel te zijn. Het lijkt verdomme wel een CDA’er die Omtzigt, en dus richten de andere lijsttrekkertjes hun vizier vol op Sint Pieter en zijn vreemdelingenlegioen.

Het is hoog tijd voor een moderne Pieter, iemand die niet zo blijft plakken in het verleden maar wel met dezelfde kernwaarden de toekomst in wil.

Stemmentrackers

Laurens Dassen leest zich flink in over hoe je burgers in bescherming moet nemen voor data-boeren die online allerlei informatie over burgers verzamelen.

Over vizieren richten gesproken. De NOS gaf een fraai inkijkje naar de door onze partijen toegepaste micromarketing. Dat is zeg maar etnisch profileren+ maar dan om je advertenties te laten zien. Als je dus met enige regelmaat googelt hoe je huur moet verhogen of privé-jets bestelt, dan denken ze bij BVNL dat jij met smart zit te wachten op een mooi plaatje van Wybren bij een Molen. Of als je de hele dag foto’s van humus zit te liken op insta, dan zal je vast wel willen weten wat Jesse Klaver vindt van de in februari nog ingevoerde Europese regelgeving die dit soort manipulatieve praktijken van politieke partijen aan banden had moeten leggen. Partijen die tracking cookies plaatsen? BBB, FvD, SGP & VOLT.

Door Jaap