Ja hoor, zal je net zien. Begon Kiespijn vorig jaar netjes op 1 februari waren de campagnes nog niet op gang. Besluiten we dit jaar een weekje later te beginnen zijn de meeste campagnes al op stoom! Of nou ja, op stoom.. De mensen waar we helemaal niet op kunnen stemmen zijn al druk met de spotlights claimen. Het begon een aantal weken terug met die malle leeuwenposter van FVD/NSDAP. Het Bollywood-filmposterachtige photoshopwerkje deed precies wat er de bedoeling van was. Mensen praatte weer over het verdrongen groepje schreeuwmuiltjes dat vier jaar geleden nog de provinciale staten verkiezingen wist te winnen.

“Mark wordt wel vaker was losbandiger wanneer hij op een VVDcongres zijn moeder mist.” – Edith S.

Het is dan ook extra grappig om te zien dat de VVD strategie van dit jaar gefocust is op een tweestrijd met de zogenaamde linkse wolk. Met van iedere verkiezing een tweestrijd te maken speelt de VVD voor de zoveelste keer goed in op de behoefte van de media om Amerikaans Verkiezinkje te spelen. Het is dan ook niet voor niks dat de gelegenheidscombi GroenLinks/PVDA de handschoen met beide linkse arbeiders handen oppakt. Leuk voor de media en de VVD maar of het lekker uitpakt voor de twee neoliberale linkse clubjes is nog maar de vraag.

Onze politiekanalist en peiler Tommie de Kat legt uit: “Je ziet nu dat Rutjes erg slim gaat ballen met twee partijen waarvan hij zijn hele carrière weinig te vrezen heeft gehad. Ze stemmen net als D66 vaak met hem mee bij belangrijke wetswijzingen. Daarnaast zijn voormalig FVD/NSDAPstemmers niet snel stemmers die nu over zullen lopen naar GroenLinks/PVDA. Zij zullen eerder versplinteren over de BBB in de provincie en de club voor verwende kinderen, beter bekend als JA21, in de randstad. Ik bedoel; Eerdmans van JA21 eiste onlangs de kostbare tijd van de regering, die ons door meerdere crisissen tegelijk zou moeten loodsen, op met een motie om de term ’tot slaaf gemaakte’ weer te vervangen met ‘slaaf’. Als je je daarmee bezig kan houden terwijl mensen hun gas en boodschappen niet meer kunnen betalen en dakloosheid toeneemt ben je een verwend kind. Slaaf zou volgens Eerdmans perfect Nederlands zijn, tot slaaf gemaakte ‘woke-gedoe’. Dat dat woord mensen tot een eigenschap reduceert heeft hij blijkbaar niet door. Misschien moeten we hem en zijn collega Nanninga in het vervolg Bril en Dik gaan noemen. Perfecte Nederlandse woorden. Het is vermoeiend dat echte problemen de aandacht verliezen van een niet bestaande strijd met ‘woke’ of ‘de linkse wolk’. De VVD was vier jaar geleden samen met NSDAP de grootste, door een strijd te voeren over een kiezer die niet bestaat kan Rutjes vooral tegenover zijn eigen achterban zijn eigen gelijk bevestigen. Dat zie je ook bij zijn clash met Kaag van D66 onlangs. Een clash die zo vlak voor de verkiezingen vooral lijkt te zeggen: wij zijn nog steeds die gezellige rechtse partij van onmundig veel bitterballen voor corpsballen.”

Tommie de Kat zal de komende verkiezingen vaker opduiken en ook u, de lezer, regelmatig om uw mening vragen. De eerste poll vindt u onderaan dit artikel.

Dat er tijdens de provinciale staten verkiezingen veel stemmen te verdelen zijn is een ding wat zeker is. Interessant is het om te zien of de trend ‘de opkomst van lokale partijen’ die zich tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen jaar zo duidelijk aftekende provinciaal doorzet. Wij verwachten van niet. De provinciale staten worden immers steevast afgeschilderd als Eerste Kamerverkiezingen waardoor de belangen van provincies ondersneeuwen door beeldvorming rondom het belonen dan wel afstraffen van het meest recente beleid van de Tweede Kamer.

Je zou er bijna van vergeten dat er ook nog waterschapsverkiezingen zijn.

Wij hopen de komende weken in ieder geval weer uw duidend licht in modder gooiende tijden te zijn en zullen met ons vaste team en een aantal verassende gastschrijvers proberen zoveel mogelijk aspecten van de verkiezing aandacht te geven.

Klaar voor de start….

Tommie vraagt: Mag ik snacks?

  • Ja (100%, 1 Stemmen)
  • Nee (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 1

Laden ... Laden ...