Het is weer vrijdag! Dat is doorgaans niet zo heel bijzonder, maar voor deze keer dus wel. Niet zozeer omdat het vrijdag is, maar wel omdat Kiespijn weer begonnen is en dus weer de politieke week voor jou, de lezer, samenvat in een handig overzichtje. En dat gebeurt natuurlijk traditiegetrouw op vrijdagen. Dus vandaar; het is weer vrijdag! Tijd voor het eerste weekoverzicht van dit seizoen!

Alleenstaande kinderen kunnen de tyfus krijgen.

In Moria was een groot vuurmonster waardoor er allemaal tentjes afbrandden.

Die hele toeslagenaffaire, die gaat nog wel een staartje krijgen. Zelfs het kabinet lijkt bang te zijn geworden voor hun eigen belastingdienst. Uit vrees voor zware naheffingen vangen zij, voor alle zekerheid, slechts twee eenzame kindertjes uit dat afgebrande vluchtelingenkamp in Griekenland op. Want ja, voor je het weet moet er weer een stoot geld die kant op. En laten we mekaar geen mietje noemen, het is makkelijker anderhalve meter afstand houden als het land niet vol gelukszoekende wezenkindertjes wordt gepropt.

Reisverbod voor mensen; zonnepanelensubsidies mogen wel gewoon naar het buitenland.

Nou, dat hebben ze weer lekker voor mekaar hoor. De grappenmakerwebsiteredacteuren draaien overuren om een originele versie van ‘met vakantie naar Hintergarten of Balkonia’ te bedenken omdat we massaal het land niet uit mogen op vakantie dit jaar, maar de eurootjes mogen dat wel!

Het is niet eerlijk!


Buitenlandse investeerders kopen massaal Nederlandse zonneparken op voor die heerlijke subsidies die wij verstrekken. Maar ja, dit zijn natuurlijk gewoon bedrijven waar je later nog eens een leuke eindejaarsuitkering in de wacht zou kunnen slepen, dus ga je die niet hetzelfde behandelen als mensen met exotische achternamen. Lekker laten gaan dus.

Een zonnepark met aan de horizon het buitenland, vol met gave bedrijven en kutmensen.

Deadline: kieslijsten

Als politici echte mensen zijn, moeten ze dit weekend nog even flink aan de bak. Maandag aanstaande moeten namelijk alle kandidaatstellingen binnen zijn, oftewel, de lijstjes met namen, ook wel ‘de opstelling’. Ieder zichzelf respecterend mens stelt natuurlijk alles uit tot het laatste moment. Moet ook wel tegenwoordig, met al die deadline-day transfers.

Op de valreep moet Ploumen het nu gaan opnemen tegen gerenommeerde namen als Rutte, Baudet, Klaver. Gaat ze er meer scoren? Het is bloedstollend spannend!

Het is wachten tot er bij de Albert Heijn schreeuwende kinderen staan om te vragen of je misschien nog politici-plaatjes hebt. Al jaren switchen politici tussen partijen maar het wordt meer en meer een dingetje. Het laatste verschil met de transfermarkt in de voetballerij is dat FvD nog geen 60.000.000 keiharde eurootjes aftikt voor die ene talentvolle woordvoerder financiën van JA21.

Zo moest PvdA razendsnel op zoek naar een nieuwe spits, nadat Ascher iets verkloot had met vergoedingen bij de jeugdopleiding of zo. Ook dansleraar Willem Engel, staatsvijand nummer één van niet-Russisch-sprekend Nederland moest last minute vervangen worden. Zijn ex-partij VSN, zoekt nog naar een opvolger. Kiespijn tipt Robert Jensen en Lange Frans.

Hoogste tijd voor een avondklok

Donderdag is er uitgebreid gesproken in de kamer over de voors en tegens van een avondklok en een meerderheid stemde uiteindelijk voor, na een spervuur grappen en grollen van onze premier.

Hugo’s tijd in de spotlight zit er bijna op en als het donker is kan niemand z’n
kekke patta’s zien. Dus voor de zekerheid mogen we alleen nog overdag op straat.

Dat het ene reet zin heeft, dat weten we niet zeker. Dat het niet gehandhaafd gaat worden, dat dan weer wel. Maar de dierenasiels zijn wel lekker leeg want met een hondje aan het handje mag je wel gewoon nog even een frisse neus halen als de kinderen op bed liggen, helemaal nu Marktplaats ook nog eens alle advertenties met Thuisbezorgd-jassen verwijderd heeft. Of het klikken op uitgaande links zoals in de regel hiervoor nog wel is toegestaan na 21:00, dat weten we op de burelen nog niet.

En, oh ja, het kabinet was ook gevallen.

Door Jaap