een kies op een kalender haha

Het eerste verkiezingsdebat op tv. De bekendmaking van het NSC partijprogramma. BBB die verder wegzakt in de stront en in de peilingen. De stemwijzer staat online en Thierry krijgt een paraplu op z’n kop. Het is een prachtweek in de verkiezingsstrijd. Mocht je vinden dat er wel belangrijkere dingen aan de hand zijn in de wereld praten we je hier toch kort even bij.

Zo veel money… …dat blijft liggen.

We starten met terugkijken op het nalatenschap van Rutte the final chapter. 6,2 miljard euro bleef er vorig jaar ongebruikt. Onder maatschappelijke druk werden er miljoenen toegezegd aan allerlei sectoren. Wat blijkt, veel van dat geld blijft op de plank. Om verschillende redenen bleef het liggen, we noemen er een paar: Defensie, door de oorlog in Ukraine zijn er nauwelijks wapen en tanks beschikbaar om het geld aan uit te geven. Woningbouw, door stikstofregels en prijsstijgingen van bouwmateriaal. Zorg en onderwijs, te weinig geschoold personeel om het aan te betalen. Er is dus geld vrijgemaakt voor een maatschappelijk probleem maar nu het geld op de plank blijft liggen komt het beleid niet van de grond. Wij pleiten voor het ontslaan van bestuurs- en managementlagen, deze mensen omscholen en aannemen in functies waarmee niet geluld maar wel gepoetst wordt.

 “Kindermishandelaar”, “Pharmahoer”, “NSB’er”, “Oorlogsmisdadiger” en “Nazibitch”. BBB-er trekt zich terug.

Echt lekker gaat het niet bij de BBB. Ze verliezen kiezers als water en het vlammetje van van der Plas lijkt opgebrand. Ook bleek de 13e plek op de kieslijst voor Jasper Rekers niet langer houdbaar. Twee jaar lang runde hij anoniem een account op het formalige twitter. Hugo de Jonge werd er uitgemaakt voor: “##&!!$#” Marc van Ranst noemde hij: “#**#&%” en Rob Jetten: “**^%$#$$$####”. 1 Naast zijn BBB-kandidatuur lijkt het de Enschedese ondernemer ook zijn functie als Saxion-docent en gebitmodel te kosten. Alle tijd om eens flink de mond te spoelen.

Baudet ronselt volmachten.

Oké het is dus niet “strafbaar” maar wel “onwenselijk.” In een filmpje roept de FVD-leider op tot het ronselen van volmachten. Lekker druk zetten op je omgeving te gaan stemmen of als ze niet gaan gaan stemmen hun volmacht te vragen. Er ligt al een tijdje een wetsvoorstel dat nog duidelijker is en volmachtronselen strafbaar maakt. Hier moet echter eerst nog over gestemd worden.

Omdat we het volgende blokje afsluiten met Baudet in een noodlottige situatie tonen we hem hier nog even in zijn element.

Paraplu ranselt Baudet.

En dan het toetje van de week. Baudet was in Gent voor een lezing over, ja waarover eigenlijk?… …Boeien. Eerder probeerde de universiteit de lezing op het laatste moment te verbieden omdat de veiligheid niet was te garanderen. Maar de raad van state oordeelde dat zijn veiligheid geen probleem was. Bij binnenkomst kreeg Baudet een ferme tik op zijn hoofd met een paraplu. De man die hem mepte schreeuwde in het Oekraiens “Nee, tegen fascisme” en “Nee tegen Poetin”. Baudet geeft de schuld aan de constante demonisering van zijn vredelievende partij. Gelukkig was onze verslaggever Filip Dewinter erbij en legde het vast:

Zet het geluid lekker hard voor het effect.

  1. Redacteur Wickie Woke is van mening dat dergelijke krachttermen niks zeggen over de politicus maar alles over de bedenker van de tweets. Om geen extra schade toe te brengen hoeven ze hier niet herhaald te worden. Toch alles willen lezen? Kijk dan hier


    ↩︎

Door Jan Gipman