weekoverizicht

Het einde van de campagne is in zicht en de lijsttrekkers beginnen in herhaling te vallen. Wilders zei een afspraak bij de NPO af en nam het gister in debat op tegen Rutte. Heb je dat gemist? Niet getreurd. De twee vrienden gaan de komende dagen nog twee keer op televisie in debat. De ideeënarmoede zit overduidelijk niet alleen aan de kant van politici tijdens de campagne. Verder kwam de transformatie van een brallerige Leidse korpsbal in een volwaardige Donald Trump weer een stapje dichterbij. Het bruinhemdje zei zelfs documentaires te willen gaan maken. Jammer voor hem is Leni Riefensthal al een tijdje dood. Maar televisies favoriete mafklapper was deze week niet de enige die ze zag vliegen.

Op het binnenhof wordt Cora vaak geplaagd met de leuze ‘Cora wat zit je snor raar!’ Een flauwe grap maar beter dan de opmerkingen over kroketten die zei in haar kinderjaren te voorduren kreeg.

‘Ik wil gewoon vlie-ieie-ge!’

VVD’er, demissionair minister van infra-structuur en waterstaat en demissionair minister van economische zaken en klimaat Cornelia (Cora) van Nieuwenhuizen staat volgende week niet op de kieslijst van de VVD.

Deze week bleek dat Cora vierdagen voor de val van het kabinet Rutte III nog snel geprobeerd heeft vliegveld Lelystad Airport te openen. Een vliegveld waar voor de coronacrisis al veel om te doen was. Of Cora hiermee haar carriere na de VVD veilig probeerde te stellen is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat D66 en de ChristenUnie Cora’s doordrukmanoeuvre hebben tegengehouden. “Lelystad is bedoeld om de vakantievluchtendruk op Schiphol te verlagen. Hiervan is voorlopig totaal geen sprake.” aldus de partijen. Platgooien dat vliegveld en er een stad bouwen, aldus het woningtekort.

Lelystad Airport is echter niet het laatste smetje op de met smetjes besmeurde loopbaan van van Nieuwenhuizen. De rechter oordeelde deze week dat Cora te snel en emotioneel heeft gehandeld met het verbod op de stint in 2018. Ze moet het besluit tot verbod opnieuw beoordelen en de fabrikant en kinderopvangorganisaties een schadevergoeding betalen als het verbod van kracht blijft. Het zoveelste politieke gevalletje ‘snel willen scoren met daadkracht in de media zonder hier eerst goed over na te denken’.

Proloog voor meer tractorterreur

Weet u nog? Die halfbakken stikstofwet? De wet waarin staat dat in 2025 40%, in 2030 50% en in 2035 74% van de ‘stikstofgevoelige’ natuur weer helemaal gezond moet zijn? Waarin staat dat er compensatie komt voor landbouwbedrijven die extra last ondervonden van het verbieden van de soepele stikstofregels?

Die wet van demissionair ChristenUnie minister van landbouw Carola Schouten is nu ook goedgekeurd in de eerste kamer. PvdA, PvdD en GroenLinks stemde tegen de wet omdat die niet vergenoeg zou gaan en de problemen alleen maar voor zich uit zou schuiven. PVV en FvD stemde tegen omdat er volgens hun geen problemen met stikstof zijn.

De media bereid zich alvast voor op het wegzetten van extinction rebbelion activisten als principiële zeikerds en op het verheerlijken van de boeren terreur organisatie van Farmers Defence Force. Het oude normaal, zullen we maar zeggen.

Boer Wim poseert voor zijn nieuwe tractor. Olst – maart 2021

De geheime Jihad van de Christenunie

Er moet ons iets van het hart. Ook wij bij Kiespijn zijn niet alwetend. Vier jaar lang dachten wij dat de ChristenUnie het moreelkompas van het kabinet Rutte III was. Tot deze week. De onderzoeksjournalisten van Investico doken diep in de anti abortus beweging Pro-Life en stuitte aldaar op sterke verbindingen tussen de ChristenUnie en een sterke lobby die er op uit is via slinks taalgebruik te zagen aan de poten van de belangrijke Nederlandse waarden rondom abortus, homorechten en euthanasie. Dat het CDA, SGP en NSDAP FvD banden met dit soort clubs hebben wisten we al maar nu is dus ook de ChristenUnie door de mand gesodeflikkert. Dus wanneer rechtse partijen het in het vervolg hebben over het onder druk staan van emancipatie en homorechten hoeven zij niet zo zeer meer naar moslims te kijken. Kijk eerst eens goed naar de eigen christelijke partijen met hun ‘degelijke’ uitstraling. Al met al wordt het de hoogste tijd dat de PVV het CDA, de SGP ,de ChristenUnie en FvD uitsluit van eventuele regeringsdeelname na de val van Rutte IV.

Kiespijn verkiezingpostersbekladsuggesties 42, 49 & 61