Het was een belangrijke week voor het feminisme, want ook vrouwen zijn niet langer veilig voor de schandpaal van het grensoverschrijdende gedrag. Het schokkende nieuws van Volt domineerde voor de verandering weer eens het politieke nieuws. Goddank is er elke week een KiesPijn weekoverzicht, waarin het lokale nieuws ten tijde van lokale verkiezingen tenminste echt voorrang geniet. Een overzicht van alles dat er in ons land gebeurde!

nou, oké, een selectie. Want anders wordt het wel heel veel.

De stemwijzers zijn online

Bent u voor getto’s en tegen inburgering? In Etten-Leur is de keuze aan u!

Eindelijk kan je weer, onder het genot van een bakje thee of koffie, naar hartenlust jezelf hardop afvragen hoe je in vredesnaam deze vraag nou weer zou moeten interpreteren en hoe deze vervolgens te beantwoorden om uit te komen bij de partij waarvan jij bij voorbaat al hebt besloten er op te gaan stemmen 16 maart omdat je denkt dat deze partij het best aansluit bij het beeld dat jij van jezelf hebt. Dit is expres zo’n lange zin zodat je deze twee keer moet lezen voordat je doorhebt wat er staat. Net als die stellingen van de stemwijzers.

Alphen wil Bruggen verbouwen naar de toekomst

Jaren geleden deed Arnhem dat waar het in uitblinkt; falen. Het hyperambitieuze plan om de Rijn de binnenstad in te loodsen en daar een haven te realiseren mondde uit in een lullig slootje. Verderop aan de Rijn, bij Alphen om precies te zijn, denken ze het beter te kunnen. Daar moeten de bruggen verhoogd worden zodat er een vaarroute ontstaat tussen binnenstad en Zegerplas. Waarom de Zegerplas? Omdat de Rijn tegenwoordig niet eens meer in de buurt komt van dat hele Alphen…. Hoe dan ook: Elke partij die straks plaats neemt in de oppositie kan zich opmaken om dit veel te dure plan te demoniseren bij de kiezers. Een gratis stok om mee te slaan.

Alphen niet aan de Rijn, ook wel bekend als ’the big Apple’ van Nederland

De verkiezingen beginnen al echt te leven in Hoogeveen. Op de website van de lokale bibliotheek is er allerlei informatie te vinden over wat de gemeente doet, wat de lievelingsboeken zijn van de diverse lijsttrekkers en, het allerbelangrijkste, er is een speciale stemwijzer die specifiek gaat over wat de partijprogramma’s schrijven over de bibliotheek. Oké, het is een PDF’je met wat kopieer-plakwerk, maar toch. Het blijft manipuleren van de kiesgerechtigden. Een walgelijke schertsvertoning van de linkse elite, die er weer alles aan doet om de intellectuele dictatuur in stand te houden.

Windvlaag van verstandsverbijstering in Beuningen

een veel mooier uitzicht dan zo’n gare windmolen

Over linkse elites en stemwijzers gesproken; Ook in Beuningen wordt, middels de stemwijzer, achterbaks getracht de kiezer op het verkeerde been te zetten. De stelling ‘Beuningen moet zich verzetten tegen de komst van nog meer windmolens’ gaat namelijk niet over de 5 reeds geplande, maar over eventuele extra vogelvermalers die daarna nog geplaatst moeten worden. Gelukkig maken de blaaskaken van actiegroep tegenwind zich hard om de stelling zo snel mogelijk aan te passen.

Door Jaap