Zo zo, wat een week alweer. We kunnen nu al met zekerheid stellen dat van alle weken in aanloop naar de verkiezingen, dit er daar zeker eentje van was. Het was 75 jaar geleden dat Zeeland hun naam wel erg eer aan deed. Wat ons dan weer flink herinnerde aan waarom we toch vooral op waterschappen moeten stemmen. Ondertussen verschenen de eerste stemwijzers alweer online terwijl de landelijke poppetjes alweer flink roeptoeteren over zaken waar ze eigenlijk niks van weten.

Redt Barneveld gezicht Flevoland?

Als er één provincie is die zichzelf de afgelopen jaren ronduit belachelijk heeft gemaakt is dat natuurlijk wel Flevoland. Lekker proberen buitenwijkje van Amsterdam te spelen door een folslagen overbodig fliegveld te faciliteren en de flinke financiële flater die floriade heet. Geen weldenkende inwoner stemt natuurlijk nog op één van de pannenkoeken die daar ooit mee instemde maar Barneveld helpt het zittende bestuur nu toch een beetje uit de penarie. De enorme kas die op marktplaats werd gezet wordt door Barnebelt (als in Bible Belt/ Barneveld, snappie?) wordt later dit jaar opgehaald en bij één of ander congrescentrum weer opgebouwd. Nou. Wat aardig van ze.

Dit zal vast het beeld zijn wat ze in Barneveld hebben van een floriade.

Forum Voor Deserteurs

Eigenlijk hadden we deze week het weekoverzicht leeg willen laten, om dan later met een statement komen dat we even met onze poten in de klei stonden, of succesvol aan het ondernemeren waren. Je weet wel, andere dingen belangrijker vinden. Want dat is een uiterst legitieme reden om je werk niet te doen. Tenminste, als je hoort bij het Forum en (voormalig) vriendjes clubje. Doorgaans ter verduidelijking NSDAP genoemd hier op KiesPijn. Uit harde cijfertjes blijkt dat de fascisten veruit het meest afwezig zijn bij de vergaderingen. Oftewel, gewoon niet doen waarvoor er op ze gestemd is. Van alle absenties bij de staten-vergaderingen is liefst 15% toe te schrijven aan NSDAP’ers en hun aanverwanten. En ze hadden nog wel zo’n hart voor het volk…

Inkoppertje; de aftrap van de verkiezingscampagne van FVD werd naar verwachting bezocht.

Groninger Delta Plan

Wat is een beter moment om een hoop paniek te schoppen dan vlak voor de verkiezingen? Beetje de kiezers die zich in de steek gelaten voelen prikkelen om toch vooral te komen stemmen. In het FD werd deze week een ingezonden noodbrief gepubliceerd, ondertekend door de commisaris van Wim-Lex, alle burgemeesters en dijkgraven uit onze nationale gasfles Groningen . “Wij in Groningen worden stelselmatig verwaarloosd! Wat de watersnoodramp was voor Zeeland is de gascrisis voor ons! En als de rest van Nederland niet liever voor ons is, worden we net als Drenthe!” Nou, dat wil natuurlijk niemand, dus iedere Groninger die dit leest; zet maar lekker een paar mensen neer die zich voor je inzetten. En dus niet stemmen op van die gasten die nooit komen opdagen.

Spanningen Overijssel en Drenthe nemen toe

Gelukkig was het luchtschild snel operationeel.

In Overijssel ontstond paniek nadat er een spionageballon werd gesignaleerd in het luchtruim. Oei oei, die stomme Drenthen! Die wilden vast China’tje spelen of zo. Lekker spioneren hoe ze het in dat gezellige Twente wél voor mekaar krijgen om een leuk image te hebben in de rest van het land! Er werden al giertanks gemobiliseerd maar uiteindelijk bleek het gewoon om een luchtballon te gaan… Loos alarm.

Door Jaap