Terug van weggeweest: Kiespijn VOXPOP. De rubriek waarin we de kiezer belangrijke vragen over verkiezingen stellen. Random voorbijgangers geven hun mening over de grote thema’s. Onze CamJo-stagiair ging op pad en vroeg vandaag: “Wat vind u van de strijd tussen stad en platteland?” Let wel aangezien niemand herkenbaar in beeld wou zijn de bijbehorende foto’s afkomstig van thispersondoesnotexcist.com.

Sylvia: 34, Haarlem.

Sylvia: Tja poehee. Wat vind ik van de strijd tussen stad en platteland. Lastig. Ik rij zelf een elektrische bakfiets om makkelijk en bewust de kindjes te brengen en te halen. Mijn vent rijdt elektrisch. Lease hoor. Maar goed om te onthaasten gaan we graag eens naar het platteland. Lekker de natuur in. Melk van de boer. Alleen de stank en het gebrek aan laadpalen staan mij tegen. Verder ben ik er altijd wel even he-le-maal heerliedepeerlie lekker tussenuit na een paar dagen Ursem. Dat komt denk ik toch ook wel omdat ze toch een andere taal spreken. Dus ja die strijd? Die vind ik jammer. We hebben toch ook geen strijd met Thailand? Daar kunnen we ook gewoon nog gezellig naar toe.

Ramsey: Ik ben op jonge leeftijd met mijn ouders verhuisd naar de achterhoek. Nee niet vanuit de randstad. Vanuit Ter Apel. Aan het begin was het wennen. Waren we de enige van kleur in het dorp, maar al snel werden wij de ‘zie’ uit: “Allemaol terug behalve zie van de hoek, die ken ik, dat zijn goeie.” Volgend jaar hoop ik prins carnaval te zijn al moet ik bekennen wat minder op het platteland te verblijven sinds ik eindelijk een kamer heb gevonden in Groningen. Ik studeer daar politicologie en vanuit dat oogpunt zie ik dan ook totaal geen kloof. Als er naast de aandeelhouders een groep goed vertegenwoordigd is in de Nederlandse politiek zijn het wel de boeren. Die strijd is er dan denk ik ook vooral in de media.

Ramsey: 24, Lichtenvoorde
Cheneenee: 19, Rijswijk

Cheneenee: Boeren..oh.bah.. nee he. Zo simpel. Ik snap er niks van. Ik bedoel die beelden op tiktok van de Zwarte Cross ofzo? Lijkt wel derde wereld en dan al die drank. Bah bah. Sowieso snap ik niet waarom we vlees bij de boer moeten halen als je het ook gewoon in de supermarkt kan kopen. Laat ze daar dan lekker XTC maken in die stallen. Wat dat is nu soms echt gewoon fucking duur.

Deurp: Durp…Deueueueueueueueuerp! Durp durp? Snupdruprup? Deplurp. Kaaaaaneurpneurp nurp. Blurp. Durp durp drup. Deurpeur. Sneurrrrr sneurrr sneurrrr Blurb. Kanurpdeurp. Bleurp! Deurp deurp. Dadadada……..NEURP!

Deurp, ????, durp