Deze week werd het duidelijk dat de partijen flink inzetten op het vergroten van de macht in het pluche. Uit gegevens opgevraagd door RTL-nieuws blijken VVD, D66, GroenLinks, NSDAP, en BBB het geld voor hun campagne dit jaar met tonnen tegelijk uit te geven. Allen geven zij tussen de 750.000 (BBB) en 1.125.000 (D66) uit aan reclame’s en prullaria. De SP staat op plek zes met 6 ton en van Haga is hekkensluiter. Hij wast slechts een schamele 36 duizend wit via zijn campagneapparaatje. JA21, PVV, en de PVDA hebben geen inzage gegeven in hun financiën. Gelukkig geven wij jullie wel inzage in het belangrijkste nieuws van deze campagneweek! BAM BRUGGETJE!

PVV weg ermee?

Wie niet meer maar minder PVV wilt hoeft maar een ding te doen. Ze kort uit te nodigen. Tijdens het eerste provinciale debat in Utrecht kreeg de partij met maar 1 zetel, net als andere kleine partijen, maar 3 minuten spreektijd. Lijsttrekker Martine van der Velde maakte slechts van 1 minuut gebruik en noemde de organisatie hypocriet. Hierna verliet zij het debat. Op haar twitter prijkt trots in het Fries de tekst: Wy libje yn in bananen keningkryk!

Naar haar volgers klaagde van der Velde dat ze helemaal niet aan het debat (waar de SP en VVD elkaar vonden in anti-windmolenbeleid) mee mocht doen. Dit omdat haar twee mede-PVV’ers eerder afstand van de partij namen om zich aan te sluiten bij het clubje van van Haga. Tja Martine, het is nu eenmaal een en al backstabbing-eigenbelang-zetelroof onder de rechtse clubjes in het bananenkoninkrijk!

Martine van der Velde is volgens haar LinkedIn behalve racist probleemoplosser. De meeste problemen lost zij op door weg te lopen.

Backstabbing-eigenbelang-zetelroof

Over de rechtse clubjes gesproken. Na jaren van klagen op de versplintering van links mogen nu ook de rechtste stemmers lekker los gaan. Nergens verschoven er de afgelopen vier jaar zoveel bewindslieden van bruine politieke kleur als aan de rechterkant van het spectrum. Maar liefst negentwintig procent van de belangrijkste kandidaten van BBB, van Haga en JA21 stonden eerder op een andere rechtse lijst. CDA’ers maken meestal de sprong naar BBB (aldaar is maar liefst 29% ex-CDA’er), NSDAP’ers naar van Haga. JA21 is vooral aantrekkelijk voor NSDAP’ers, VVD’ers, 50plus’ers en PVV’ers. Niet gek dat de partij zoveel verschillende overlopers aanspreekt. Lijsttrekker Bril Eerdmans was zelf eerder lid van CDA, LPF, EenNL en NSDAP.

Op een bijeenkomst oefenen toekomstig JA21’ers de rechtse zeteldans

PVV of Gratis OV? NEE!

Campagnetijd is beloftentijd. De PVV spande de afgelopen week de kroon. Zij willen dat woningen als eerste naar mensen met de Nederlandse nationaliteit gaan. Dat niet provincies maar gemeenten beslissen wie aanspraak maakt op woningen gaat aan de PVV voorbij. Ook kan eenieder die vijf jaar legaal in Nederland verblijft de Nederlandse nationaliteit krijgen. Hun belofte voor roomblanke wijken waar enkel varkenskleurige mensen wonen is dus bij voorbaat een mislukking. Gelukkig was er ook goed nieuws voor PVV-fans. Wilders’ poes Pluisje werd gisteren 10!

Ongesubsidieerd theatergezelschap beeld de interesse in gratis OV uit.

Een betere campagnebelofte lijkt het gratis OV-plan van de Partij voor de Groenlinkse arbeid. Zij willen het OV gratis maken voor alle armen, door alle rijken meer te belasten. Waar de grens tussen arm en rijk ligt benoemen zij niet . Resulteerde in een groep tevreden Nederlanders die de plannen op de websites van diverse kranten direct afschieten. Bij regiokrant De Stentor ene Robbert: “Flauwekul, het ov hoeft voor niemand gratis te zijn. Het ov is ook helemaal niet duur. Het wordt nota bene gesubsidieerd.” Kas: “Er is ook de groep die een beetje rijk is en die komt steeds meer in de knoei.” En ook van de Telegraaf lezers was 78% tegen “ de armen krijgen al genoeg. Zij worden overal mee geholpen” Dat arme mensen naar verhouding meer belasting betalen om Tesla’s en snelwegen te subsidiëren laat De Telegraaf in zijn commentaar achterwege.

Tot slot

Stemde de NSDAP in de eerste kamer als enige partij tegen een verdere verhoging van het minimumloon. “Toch fijn dat de minderbedeelde ons wel volgen op sociale media maar geen kranten meer lezen” aldus hun woordvoerder. De grootste Nederlaag was deze week echter voor tv-zender RTL. Zij moesten hun politieke debat cancelen omdat de VVD weigert er met BBB en JA21 te debatteren. Het niet meegaan in de Linkse Wolk strijd die de VVD spindokters proberen te creëren resulteert er dus in dat we een avond minder kunnen kijken naar mensen waar we niet op kunnen stemmen die praten over thema’s waar de verkiezingen niet over gaan. Dikke winst voor de democratie! Dat moeten we vieren! En dat dan we dan ook met dit carnavalsnummer gemaakt door de burgemeester en wethouders van Zevenaar!