Oké resumé: Stemmen per post blijft ondanks een verzoek van PvdD enkel voor 70plussers. Wopke bood geheel onnodig zijn excuses aan omdat hij in campagnetijd op de foto ging in een schaatshal. Thierry nam het op voor de nazi’s in het Neurenbergtribunaal en de horecabranche voelde zich genaaid door Hugo de Jonge en stapt naar de rechter. Het kabinet kreeg een tweede toeslagenaffaire om de oren, deze keer met ZZP’ers als slachtoffer en er verscheen een genadeloos rapport. De Kamer voert haar controlerende taak als het gaat om de uitvoeringsorganisaties niet goed uit. Het gevolg: burgers komen klem te zitten. Maar er was meer. Veel meer.

Vies Veel Dineren

OMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMDIKKEIKNOMNOMNOMNOMNOM

De VVD is vergeten giften op te geven. Iets dat politieke partijen en hun werknemer verplicht zijn om bijvoorbeeld omkoping te voorkomen. Cor van Zadelhof, vastgoedondernemer met een geschat vermogen van 315 miljoen euro, organiseert jaarlijks dinertjes om VVDdonateurs in de watten te legen. Op zich niks mis mee, maar wel wanneer die dinertjes gemiddeld zo een 6.386 euro kosten. Ruim 1.800 euro boven de niet aan te geven giften grens. Volgens van Zadelhof zijn de diners geen gift maar gaat het om iets wat je voor vrienden doet. De VVD was niet beschikbaar voor commentaar over vriendendiensten.

#MESIXTYSIX

Onderzoeksbureau BING rondde afgelopen week hun onderzoek naar seksuele intimidatie binnen D66 af. Aanleiding van het onderzoek waren negen D66’ers, waarvan vijf jonger dan 25, die melding deden van grensoverschrijdend gedrag. Hierbij ging het om ongewenste WhatsAppjes van oudere partijgenoten, het maken van seksuele en denigrerende opmerkingen en het herhaaldelijk vragen om seksueel contact.

Het geheel zou passen binnen het joviale sfeertje dat binnen de partij hangt. “Met name tijdens congressen, borrels, bestuurders weekenden en andere georganiseerde bijeenkomsten wordt er geflirt en stappen met name bepaalde mannen op jonge vrouwen af. Hierbij ontstaan seksuele en/of buitenechtelijke relaties.” Aldus BING.

D66 beloofd beter op te gaan letten en denkt er over na het imago aan te passen van ‘de onderwijspartij’ naar ‘de studentenkorpspartij’.

Het D66 bestuur was niet beschikbaar voor commentaar.

De GroenLinks campagne

GroenLinks haalde het afgelopen week het nieuws met een opmerkelijke verkiezingscampagne (zie afbeelding links). Jesse Klaver zegt “bijzonder trots” te zijn om “niet alleen campagne voor mij en voor GroenLinks” te voeren. “Hopelijk is het zelfs een blijvertje: campagne voeren met elkaar in plaats van altijd tegen elkaar.” Klein probleempje de samenwerking van Jesse bestaat niet. D66 vindt blokvorming voor de verkiezingen geen goed idee. PvdA vindt de inhoudelijke verschillen met D66 te groot en ook de SP houdt de boot af. Daarnaast bevat de poster niet alle lijstrekkers van linkse partijen. Kiespijn nam contact op met het campagneteam (zie afbeelding hieronder).

In plaats van antwoorden kregen we vooral uitroeptekens.

Aangezien de posters iets anders uitstralen dan GroenLinks wilt, hebben wij besloten GroenLinks maar een handje te helpen met onderstaande nieuwe posters. Posters waar links Nederland wel iets mee kan. Print ze uit, hang ze op en vergeet vooral niet de stemmen op 17 maart!

Eén gedachte over “Weekoverzicht 6”

Reacties zijn gesloten.