weekoverizicht

Het is inmiddels Maart, en dat betekent dat we er echt al bijna zijn nu. De campagnestrijd is vol aan de gang. Jesse Klaver deed op Reddit een AMA (Ask Me Anything) en viel hard door de mand toen hij ‘Sharizard’ als zijnde zijn favoriete pokémon naar voren schoof, terwijl dat toch echt al 25 jaar met een C geschreven dient te worden. Deze inktzwarte vlek op de GroenLinks-campagne domineerde deze week logischerwijs het nieuws, maar er gebeurde meer…

Rutte kan zich even niet verschuilen

Dat was een minister!

De debatten zijn los gebarsten. Urenlange gratis reclame zendtijd voor de grote partijen. Populistische oneliner na populistische oneliner worden door de lijsttrekkers op elkaar afgevuurd. Titelfavoriet Mark Rutte moet dan zelf echt op de voorgrond treden en kan zich even niet verstoppen achter ministers of staatssecretarissen.

Deze keer leek het Marky een verdomd goed idee om in ons favoriete aardbevingsplekje een kerncentrale te bouwen. De Groningers zaten daar zelfs om te springen, aldus Marky. Inmiddels heeft hij de onhandige uitspraak terug genomen.

Wij zijn benieuwd welke minister ie nu weer als afweergeschut gaat gebruiken. De uitspraak dat Nederland een land is waar iedereen dezelfde kansen heeft slikte hij niet in. Dat hadden we moeten interpreteren als een wens. Ah ja, vandaar die afdeling heksenjacht bij de belastingdienst…

Gert-Jan Seegers, superheld

thuislander
De redder van iedere onderdrukte vrouw!

Gert-Jan Seegers houdt niet van zondaars. En dus ook niet van voorhuwelijkse seks. En dus had er, als het aan Gert-Jan lag, een mooie trouwkapel moeten komen bij elke tippelzone die ons land rijk was. Maar dat bleek helaas onhaalbaar, mede door zijn gewenste verbod op echtscheidingen. En dus moesten de tippelzone’s maar dicht. Arnhem en Nijmegen zijn dat echter niet van plan, tot ontsteltenis van onze nationale moraalridder. Meneer denkt namelijk dat de vrouwen op die tippelzone vrolijk op hun LinkedIn accountje kunnen zetten dat ze weer beschikbaar zijn voor een nieuwe carrièrestap. Nee, want het hele circus zal zich dan helemaaaaaaal niet naar een ondergronds, niet te controleren circuit verplaatsen hoor, echt niet. Wat je niet kan zien bestaat immers niet, toch Gertje? Misschien moet Gert-Jan zich ook eens hard gaan maken voor te hard rijden binnen de bebouwde kom, of tegen graffiti, want als Gert-Jan zegt dat iets niet mag, dan doet niemand het ooit nog. En al helemaaaal niet stiekem.

Partij Voor De Dieren blijkt slechts lobbyclubje

Oei oei oei. De Partij voor de Dieren blijkt slechts een lobbyclubje voor rasondernemers uit de vleesvervangerindustrie. Reclamegoeroe Koffeman is namelijk, houdt u vast, tevens de ‘bedenker’ van de PVDD!!!! En die zit nu dus lekker in de eerste kamer zich hard te maken voor de anti-dierenleed-lobby door te pleiten voor een vleesvervangervervanger-tax.
Wij opperen alvast wat nieuwe productnamen voor het bedrijf van de ex-echtgenoot van de voormalig lijsttrekker, Vegetarische Slager; Hypocrielkip. Achterbaklapjes, vriendendienstkandel…

Dit ziet er beduidend plant-aardig-er uit. Jatoch, niettan

Mocht je het nou volkomen eens zijn met bovenstaande; dan gaan we er van uit dat je ook vindt dat 50+’ers zich niet hard mogen maken voor pensioenen, schrijvers van rechtse propaganda boekjes in Den Haag absoluut geen rechtse idealen mogen bepleiten, en gelovigen zich al helemaal niet mogen inzetten voor wetten gebaseerd op 10 geboden.
Want waarom mag witte chocolade wel chocolade heten als er niet eens cacao inzit?

tot slot;

angryzard
Godverdomme Jesse, Charizard. Met een C.

Jaap

Door Jaap