Hèhè, de verkiezingsweek is weer doormidden. Ook voor vandaag zijn de stembussen weer (tijdelijk) gesloten. De opkomstcijfers van gisteren schommelen landelijk zo tussen de 4 en 5 procent, die van vandaag kunnen we u nog niet vertellen, want hallo, ze zijn pas 10 minuten dicht op het moment van publiceren.

Iets waar deze verkiezingen nu al bekend om staan is de massale media-aandacht voor vernielde en bekladde verkiezingsposters. Vanuit het hele land komen berichten van krantenartikelen en reportages van verontwaardigde lokale lijsttrekkers die niet kunnen geloven dat de krant vraagt naar hun gevoelens. En hoewel het morgen pas echt losgaat met die stemlokalen, was er verder ook vandaag weer een heleboel te beleven.

NOS verkloot alles

De avonden voordat we naar de stembus gaan zijn een uitgelezen moment om een lijsttrekkersdebat te houden/ bekijken. Mocht je nog twijfels hebben over op wie je zou willen stemmen, dan grijp je je bakje borrelnootjes, en ga je eens lekker voor de buis de regionale zender aanzetten om te kijken wie er de hoogste gunfactor heeft. Maar neeee…… De NOS gaat vrolijk alle mensen die niet naar Ajax-Benfica kijken bestoken met landelijke politici die het hebben over allerlei irrelevante zaken die geen drol te maken hebben met de herinrichting van het marktplein… Lokale omroepen zijn ook publiek NOS, beter hadden jullie hen gefaciliteerd en ondersteunt maar nee…

Jeugd kiest massaal voor lokaal

Ook een leuke traditie; kinderen die nog niet mogen stemmen vragen op wie ze zouden gaan stemmen als ze het wel hadden gemogen. Dus deden meer dan 90.000 tieners alsof, en de grote winnaar…. de lokale partijen! De jeugd heeft de toekomst! Alhoewel… op een tweede plek staat dan weer de VVD… dus misschien moeten we de jeugd ook maar lekker het schompes en de rekening van het huidige beleid laten krijgen. Gewoon het waterkanon op al die jeugdzorgwerkers die vandaag op het malieveld stonden te krijsen om meer geld.

CDA op heterdaad betrapt

Hoe het komt dat CDA al jaren zo groot is in de gemeente Dantumadiel? Nou, die hebben dus gewoon allemaal infiltranten op de stembureaus. Een van de medewerkers in een stemlokaal is Jan Wegereef, de nummer 22 van het CDA aldaar. Goddank was er een oplettende bewoner die meteen aan de bel trok. Nou, Jan dus mooi met met hangende pootjes naar huis, en over vier jaar doet ie niet meer mee. Overigens is er alleen een advies om als kandidaat-raadslid niet op stembureaus te werken, maar strafbaar is het niet. En nu weten we waarom…

Een CDA’er vult een stemwijzer in.

PVDA Terschelling is voor onafhankelijke staat

Een bericht dat deze site zelfs zou halen in een weekoverzicht is de poging van Terschelling om een onafhankelijke staat te worden. Tenminste, die conclusie trekken wij uit de gebeurtenissen op het eiland. Daar wierp een kandidaat van de PVDA een barricade op en viel de toegesnelde politie aan. Dat kan alleen maar duiden op een soort IRA/ETA maar dan op een waddeneiland. KiesPijn zou KiesPijn niet zijn als we dit bericht volledig uit zijn context zouden trekken en een foto zouden bijvoegen van een relpartij die volledig losstaat van wat waarschijnlijk een persoonlijk drama was.

De PVDA fractie op Terschelling maakt zich klaar voor een volgende veldslag

Door Jaap