We beginnen deze uitzending met een saluutschot voor al die vrijwilligers die op het moment van schrijven nog even snel een biertje doen, en dan de kliko’s over de grond tyfen om alle uitgebrachte stemmen te ordenen en vervolgens te tellen. Succes mensen. Het wordt gewaardeerd.

Wie of wie wordt de grootste in Nieuwegein? Hoeveel pro-Russische rebelen gaan er namens Forum NSDAP en hun splinterpartijen de gemeenteraad destabiliseren? We wachten in spanning af! De hele verkiezingsavond live bij de NOS! Met allemaal onbekende reporters die mogen snuffelen aan het grote werk. U kunt op uw favoriet stemmen via het bekende telefoonnummer.

boem!

Zevenaar vet boos op staatsomroep

We konden al twee dagen stemmen, en om het leven wat makkelijker te maken hebben onze al eerder genoemde helden deze stemmen alvast geteld. En om alles wederom te verkloten heeft de NOS die uitslagen alvast gepubliceerd. Burgemeester woedend; de uitslagen van de gemeente Zevenaar waren namelijk al te vinden op Twitter. Tenminste, dat lijkt zo, maar dat kan niet, want die zijn alleen intern en dus niet gepubliceerd. Alle wappies kunnen dus weer terug in hun mandje kruipen, want het betrof maar testdata. Er wordt niet expres gemanipuleerd.

Rozendaal gooit de handdoek al in de ring

Op Vlieland hebben ze alle bordjes in een hoek geflikkerd om zo minder stemmen te hoeven tellen en dus eerder klaar te kunnen zijn.

De traditionele strijd om als eerste de uitslag te melden wordt dit jaar een tweestrijd. De gemeente Rozendaal, vier jaar terug nog 3e, heeft zichzelf bij voorbaat al kansloos verklaard. Echter blijkt ‘bouwen bouwen bouwen’ nog andere nadelige gevolgen te hebben; je inwonersaantal kan stijgen en dan moet je meer tellen. Het gaat dus tussen titelhouder Schiermonnikoog en Vlieland.

Update: Schiermonnikoog wint weer.

Maar de helft van de brabo’s gaat stemmen

Gemiddeld genomen gaat maar de helft van de brabo’s stemmen. Dat is geen verrassing, want de enige verkiezing die er toe doet onder de rivieren is die voor prins carnaval. De gemeenteraad er dan ook nog bij is natuurlijk wel erg veel moeite. Moeite die je ook zo kunnen steken in het dumpen van drugs-afval, om maar een Brabantse traditie te noemen. Misschien is het voor de toekomst een leuk idee om deze twee verkiezingen voortaan te combineren?

De jeugd van vereniging ‘de Peeënstekers’ uit Dongen gaat verkleed als stempotlood over straat

NOS onthult toch geen complot

Complotdenker Gerrie Eickhof trok direct een oranje hestje aan om zijn onvrede over het beleid te illustreren.

NOS icoon Gerrie Eickhof dacht de scoop van zijn leven te hebben en een groot complot op het spoor te zijn. Hij was immers op bezoek bij een stemtent in Arnhem, en nadat ie even koffie was gaan drinken, was de tent ineens weg. Dat kon maar één ding betekenen; een nepstembureau om de burgers erin te luizen! Gerrie dook meteen de struiken in, op zoek naar verdwenen stembiljetten. Direct live op zender, want dit was toch zeker het bewijs dat er ook bij de Nederlandse verkiezingen gesjoemeld zou worden. Helaas. Het bleek een mobiel stembureau, dat gewoon naar de volgend plek was verhuisd.

Door Jaap