Terwijl aan de ene kant van de wereld een eilandengroep via het internationale strafhof probeert af te dwingen dat het over een paar jaar nog steeds bestaat en niet is verdwenen onder de steeds hoger wordende zeespiegel gaan hier in de peilingen de partijen aan kop die zich toch vooral zorgen om de vestigingsklimaatcrisis. Het debatseizoen is vol aan en domineert het nieuws, waardoor je heel misschien het volgende wel gemist heb…

Lees meer: Weekoverzicht 4

Een verband tussen stikstof en dooie bomen?

Totale paniek in Brabant. Tussen de worstenbroodjes lag namelijk ineens een dik kritisch rapport over iets met stikstof en dat daar bomen en dus bossen van dood zouden gaan. Oei. Dat is even schrikken, dat wisten we natuurlijk totaal nog niet! Want zonder bossen kan het traditionele drugsafval dumpen niet doorgaan! En als er geen drugsafval meer gemaakt kan worden, is er ook geen vraag meer naar lege schuren en stallen om te verhuren en worden de boeren genoodzaakt om nog meer koetjes en kalfjes te gaan houden wat weer meer koeienscheten zal opleveren! Wat een dilemma! Genoeg stikstof dus om te bespreken tijdens de debatten.

Een heerlijke frisse Brabantse boswandeling…

VVD gebruikt PostNL in strijd tegen Linkse Wolk

Schokkend nieuws ook uit Utrecht. Meer dan 1100 huishoudens in de gelijknamige stad kregen geen stempassen in de brievenbus. Hoe dat kan? De postbode van dienst heeft ze, al dan niet in samenwerking met diens poes, gewoon niet bezorgd en het is onbekend waar al deze stempassen gebleven zijn. Nu wordt net gedaan alsof het om één rotte appel ging maar bij KiesPijn weten we wel beter: Het is een nogal opzichtige poging van het grootkapitaal om de verkiezingen te manipuleren!

Urenlange research naar om welke straten het ging en welke stembureaus daar staan toonde aan dat GroenLinks de populairste partij was bij de vorige provinciaaltjes verkiezingen, en daarmee zouden we kunnen concluderen dat de postbode in kwestie gehandeld heeft in opdracht van post-bazin Herna Verhagen, die ooit meeschreef aan het partijprogramma van de VVD en vaak genoemd wordt als er ergens een minister nodig gaat zijn. Onlosmakelijk bewijs dat de titanenstrijd tussen VVD en GroenLinks/PvdA meer is dan slechts een marketingstunt. Vooral omdat ook in Almaar nog steeds niet alle stempassen bezorgd zijn, maar daar wordt dan weer de schuld gegeven aan een storing in een sorteermachine.

Op zich snappen we het wel, stembussen zijn toch ook net kliko’s?

Die verrekte peilingen…

We zitten midden in die gare nieuwsbubbel waar de het enige verkiezingsnieuws gaat over peilingen. Je weet wel, dat ze willekeurig mensen (tenminste, daar gaan we vanuit) gaan vragen naar op wie ze van plan zijn te gaan stemmen. En dat vertalen ze dan naar hoe de uitslag zou kunnen worden. Nou, daaruit kunnen we feestelijk concluderen dat de populariteit van onze Forum-vriendjes gekelderd is. Zou je denken. Maar nu gaan al die koekwauzen dus vrolijk op de BBB of VVD stemmen, en daar wordt de wereld ook niet beter van natuurlijk. Het geregistreerde partnerschap van GroenLinks en PvdA lijkt eigenlijk compleet geen invloed te hebben volgens de huidige voorspellingen. Al met al weinig nieuwswaarde die peilingen maar wat wél opvalt; vrijwel alle lokale nieuwssites plaatsen tegenwoordig uitleg over dat het grotendeels gebakken lucht is allemaal! Jeej!

Robin Hood houdt ook van pijlen, maar dan wel hele precieze.
Jaap

Door Jaap

Eén gedachte over “Weekoverzicht 4”

Reacties zijn gesloten.